Cumartesi, Eylül 17, 2016

Zeynep'in Ispanaklı Gül Böreği



Malzeme:

* Yufka
* Ispanak
* Soğan
* Sıvı Yağ
* Tuz
* Karabiber
* Su

Hazırlanışı:

* Ispanak ve soğan bir tavada ve/veya tencerede tuz ve karabiber eklenerek sıvı yağda kavrulur. Soğumaya bırakılır.



* Yufkalar dörde bölünür. 



* Ispanaktan az bir miktar her yufkanın yuvarlak kısmına konur.


* Yufkayı yırtmamaya özen göstererek üçgen şeklindeki ucuna doğru ince bir şekilde sarılır.


*Yufkanın ucu ıslatılarak ruloya yapıştırılır.


* Elde edilen rulo yine dikkatle bir ucundan diğerine yuvarlanarak sarılır.


* Bir kürdan yardımıyla tutturulur.



* Hazırlanan börekler kızgın sıvı yağda birkaç dakika kızartılırlar.


* Kızartılan börekler soğuk ya da sıcak servis edilebilirler.



Neden Bu Tarif?

Ben böreği hamuru için severim ne yalan söyleyeyim? Görüntüsü de iştah açmalı. Veganlar için epey börek tarifi verilebilir. Kızkardeşim benim için devamlı bir şeyler yaratmaya, üretmeye, çeşit oluşturmaya çalışır. Geçende patatesli börek yerine ıspanaklı yapalım dedi ve bu tarifi bu şekliyle yaptı. Yemesi çok keyifli ve eğlenceli, hamurunu da hissedebildiğiniz harika bir şölene dönüşüyor her lokmada...
Kolay ve pratik bir tarif. Aklınıza hiçbir şey gelmezse bile sizi mutlaka kurtaracak ve tadına hayran bırakacak bir tarif.


Benim Tavsiyem:

Her yufkadan dört tane böcek çıkıyor ve normal şartlarda iki tanesi oldukça doyurucu. Dilediğiniz kadar hazırlayıp buzluğa atmanızı tavsiye ederim. Canınız çektikçe çıkartıp kızartırsınız. Bu börek fırında da yapılabilir.
İçinin malzemesini çok fazla koymayın. Cimrilikten değil, sararken hem kalın olur hem de yufka yırtılır. Ayrıca fazla malzeme var diye tadı da daha iyi olmaz, tam tersi.
İç malzemesini zevkinize göre değiştirebilirsiniz tabii ama bence bu tarifi harfiyen uygulayın ilk önce...
Bu börekleri günün her saatinde soğuk ve/veya sıcak yiyebilirsiniz, yemeğin yanında, ana yemek olarak ya da çay saatinde keyfine varabiliriniz.

AFİYET OLSUN!