Cuma, Haziran 30, 2006

Tarkan'ın 'Tofulu Sandviç' Tarifi

Sevgili arkadaşlar,

Çok sevgili dostum Tarkan (ECOLIFE-Cihangir) bugün büyük bir incelik göstererek bana harika bir tarif gönderdi. Kendisi bu bloga katkıda bulunanlar listesinde zezetalks adı altında yer almaktadır.

Kendisine özel bir teşekkür borçluyum. Çünkü yapım aşamasında olan kendi web sitesine koymayı düşündüğü bu tarifi bu bloga eklememe izin verdi. Ben zaten veganların ve tüm vejetaryenlerin (hangi gruba dahil olurlarsa olsunlar) biraraya gelmesinden ve bilgi paylaşımında bulunmasından yanayım. Bu blogun da ilkesi bu.

Katkıda bulunan ve bulunacak olan herkese tekrar teşekkür ederim.

Şimdi de Tarkan'ın kaleminden 'TOFULU SANDVİÇ' tarifi.

TOFULU SANDVİÇ

malzemeler:
-zeytinyağı(ya da sıvı yağ)
-soya sosu
-köri
-tahıllı ekmek
-hardal
-tofu
-soya filizi
-domates
-rendelenmiş havuç
-salatalık,dilimlenmiş


tofuyu uzunlamasına 2 dilim olacak şekilde kesin,bir tabağa köri tozunu dökün.tofunun bütün yüzeyleri kaplanacak şekilde köriye bulayın.bir tavaya yağı dökün,orta ateşte körili tofuyu birkaç dakika pişirin ama yanmamasına özen gösterin.bu arada kabuğu soyulmuş havucu rendeleyin,domatesi ve salatalıkları dilimleyin.tofular bir kaç dakika piştikten sonra üzerlerine hafifçe bir kaç kaşık soya sosunu gezdirin.bu aşamada duman tüttüğünü görmeniz lazım,sık sık tavada çevirin ve yavaş pişmesine özen gösterin.bu arada tahıllı ekmeği hafifçe kızartın ya da ısıtın,daha sonra bir yüzeyine arzu edilen miktara göre hardalı sürün,domates,salatalık,havuç ve soya filizini de yerleştirdikten sonra tofuları tavadan alın ve ekmeğin arasına koyun.dilerseniz 2'ye kesip dilerseniz bütün olarak yiyin.

afiyet olsun.


iyi dileklerimle


tarkan.