Perşembe, Kasım 01, 2012

ECOLIFE TARKAN




Tarkan… Ecolife Tarkan…

Bu blogun okurları her yazımın bir yerlerinde bu isimle karşılaştı ilk günden beri.

Alışveriş önemlidir hayatımızda. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız, bilinçli ve titiz bir insansanız, vegansanız, vejetaryenseniz, süt ürünleri alerjiniz ya da başka sorunlarınız varsa hayatınızdaki en önemli şeylerden biri doğru ve güvenli alışveriş olur.

Aslında illa yukarıdaki tanımlara da uymanız gerekmiyor. Artık günümüz dünyasında biraz daha bilinçli olmak gerekir. Adil ticaret ürünleri, zulüm içermeyen (hayvanlar üzerinde test edilmeyen) ürün ve gıda konusunda biraz daha duyarlı olmanın zamanıdır.

Benim bu blogumun oluşma sebebi de şuydu: Türkiye’de Türkçe bir vegan blog yoktu o zaman. Dedim ki, herkes İngilizce veya Almanca bilmek zorunda değil, burası da sömürge ülkesi değil, Türkçe bir blog yazayım. Diğer ülkelerin bloglarındaki tariflerde, o ülkelerde bulunup bizde olmayan bir çok malzeme adı da insanın hevesini kırıyor, bu böyle olmaz, Türk mutfağında olsun diğer tüm mutfaklarda olsun bir sürü vegan tarif var, vegan olmayanı da vegana uyarlarım ve böylece insanlar Türkiye’deki şartlarda, elimizdeki ürünlerle yemek yapar ve hayatlarını kolaylaştırırlar.

İşte tam da bu aşamada alışverişin önemi devreye giriyor. Neyi nereden alacağız? Tabii ki hayatımızda başka ekolojik ve organik ürünler satan yerler vardır, ama benim için Cihangir Ecolife vazgeçilmezimdir. Bunu da her yazımda belirtirim. Bunu okuyan ve oraya gidip Tarkan’la tanışan ve alışveriş yapan herkes de anlar nedenini…

Tarkan uzun yıllar boyunca vejetaryen bir diş hekimi iken, radikal bir karar alıp hekimliği bırakıyor, ekolojik ürünler satan bir dükkân açıyor. Tıp bilgisi olduğu için hangi konuyu nerede ve nasıl araştıracağını da iyi biliyor ama şimdiki gibi bir tıkla bilgiye ulaşılacak dönem değil o zamanlar. Çok eskilerden de bahsetmiyorum… Her şey çok hızlı gelişiyor zamanımızda. Neyse, Tarkan da zaman içinde vegan oluyor.

Tarkan’la tanıştığımda ben vejetaryenlikten veganlığa geçme kararımı gerçekleştirme aşamasındaydım. Yıllarca binbir zorlukla bulduğum akademik makaleleri okumuş, araştırmış ve yolumu aslında belirlemiştim. Onun da Türkiye gibi aslında bir vegan cenneti olması gereken memleketteki sorunların farkında olduğunu gördüm ve zaman içinde Tarkan’ın bu seçtiğim yolda bana nasıl yardımcı olduğunu da.

Onu tanıyan herkes bilir, Tarkan’ı tanımakla öncelikle harika bir dost edinmiş olursunuz. Engin bilgisiyle ve sabırla sizin her sorunuzu yanıtlar, her konuda yardımcı olur ve bilgilendirir.

Tarkan’ın dükkânı artık “organik ve vegan” ürünler dükkânı. Bu açıdan bakarsanız, bu konuda tek dükkân. Dükkânının bir başka özelliği de (küçük bir dükkân olmasına rağmen) ürün çeşitliliği.

Tarkan’ın dükkânında neler var bir bakalım.

Gıda maddeleri:

Çay (siyah, yeşil, aromalı, bitki çayları, bitkisel bebek ve anne çayları); organik kahve (adil ticaret ürünü); organik çikolata, damla çikolata; Hindistan cevizi yağı; zeytin ve zeytinyağı ürünleri; zeytin ezmesi; bitkisel içecekler (soya, pirinç, yulaf, badem); soya pudingi; yulaf kreması; soya eti ve soya kıyması; Tofu; Tofu köftesi (falafel); Veggy Schnitzel ve köfte; reçeller; tahin; pekmez; agave; çikolata kreması; üzüm pekmezli fındık kreması; kuru meyveler; kuru yemişler; meyve cipsleri; baharatlar; Müsli; tahıl ezmeleri; tuz (deniz tuzu ve Himalaya tuzu); vegan bar; çiğ atıştırmalıklar (pizza kraker, elmalı granola vs.); ekmek (tam tahıllı); glutensiz ekmek; Kinoa pirinci; makarna; bakliyat; un; soslar; salçalar; Ajvar; humus; kahvaltılık salça; deniz yosunu; Miso; Hawaiian Spirulina; enzim karışımı (sindirim enzimleri içerir ve sorunları giderir); Probiotic blend (hazımsızlık ve gaz sorunlarını çözer, bağışıklık sistemini güçlendirir, peynir yapımında kullanılır); taze organik meyve reyonu.

Kişisel bakım ürünleri:

Cilt bakım ürünleri; aroma terapi, cilt ve vüzut bakım yağları; ıslak mendil; saç bakım ürünleri; deodorant; ağız bakım ürünleri (diş macunları, gargara, dil sıyırıcı); makyaj ürünleri; krem; nemlendirici; vücut losyonu; duş jeli; sabunlar; hijyenik ürünler (pamuk; kulak çubuğu; kadın ve bebek pedleri); anne ve bebek bakım ürünleri.

Temizlik ürünleri:

Çamaşır deterjanı (makine ve elde); sıvı ve toz bulaşık deterjanı; yer temizlik ve tuvalet temizlik malzemesi; antioksidan duş başlığı.

Aksesuar:

Himalaya tuz lambası; çay demleme aparatları; fincan; yağ lambaları; filizlendirme kavanozları; özel tuz değirmenleri.

İşte böyle zengin ve geniş bir ürün yelpazesi var Tarkan’ın dükkânının. Çok yakın bir zamanda herkese büyük bir sürpriz olacak bir ürün daha bu listeye eklenecek, onu da bu blogdan duyuracağım.

Gördüğünüz gibi illa vegan olmak gerekmiyor bu dükkândan alışveriş etmek için, aynen bu blogun okuyucusu olmak için vegan olmak gerekmediği gibi. Bilinçli insanın ilk önemli adımının doğru alışveriş olduğu tartışılmaz bir gerçek günümüzde.

1 Kasım Dünya Vegan Günü’nü kutlarken, derim ki, kendinize bir iyilik yapın, Tarkan’a uğrayın, tanışın, sohbet edin, her konuda bilgilenin, hem harika bir dost kazanın hem de gözünüz kapalı iyi alışveriş yapabileceğiniz bir yeriniz olsun.

İstanbul’da değilseniz de üzülmeyin. Tarkan tüm ürünlerini nerede olursanız olun size ulaştıracaktır.

ECOLIFE Cihangir
Organik ve Vegan Ürünler

Sıraselviler Cad., Soğancı Sok, No. 8/A
Cihangir - Beyoğlu
Istanbul

Tel: 0212 - 243 23 83

Tarkan'a Facebook'tan da ulaşabilirsiniz:


ve