Pazartesi, Mayıs 28, 2012
Badem Sütü
Malzeme:
* 1 bardak çiğ badem
* 4 bardak su
Hazırlanışı:
- 1 bardak çiğ badem 10-11 saat kadar suda bekletilir.
- Kabuklarını çıkarmak isterseniz bademleri biraz sıcak suda bekletin. Kabuklarını soysanız da soymasanız da iyice yıkayın.
- Bademleri blendıra koyup üzerine 4 bardak su ekleyip iki dakika kadar önce yavaş sonra hızlı devirde çalıştırın. Gittikçe beyazlaşacak ve üstünde köpük oluşacak.
- Bir tülbent yardımıyla sütü süzün. Badem sütünüz hazır.
Benim Tavsiyem:
- Tülbentte kalan posayı sakın atmayın!
Kabuklu ya da kabuksuz blendırdan geçirdiğiniz süt zaten bembeyaz bir süt olarak süzülmüş olacak ama kalan posası o kadar lezzetli ki, her yerde kullanabilirsiniz. Salatalarda, çorbalarda, keklerde, kurabiyelerde, tatlılarda... Yaratıcılığınızı kullanın...
- Bademi ıslatmak için ölçü olarak kullandığınız bardak, fincan ya da kabı mutlaka su için de ölçü olarak kullanın.
- Ben bire dört olarak verdim tarifi. Bazı yerlerde bire beş olarak geçer. Bu damak zevkine göre de değişir. Deneme yanılma metoduyla siz de zevkinize uyanı bulacaksınızdır. Benim damak zevkim bir badem, dört su...
Neden Bu Tarif?
- Soya sütüne son derece güzel bir alternatif olduğu için ve lezzetini gerçekten başka şeylerle kıyaslamak mümkün olmadığından hararetle tavsiye ediyorum.
- Yalnızca veganlar için değil herkese uygun bir tarif (benim tüm verdiğim tariflerde olduğu gibi). Süte, soya sütüne alternatif arayanlar için ideal, zevkli, kolay ve çok lezzetli. Her şeyden öte faydalı...
AFİYET OLSUN!