Perşembe, Ocak 24, 2008

Kapuska


Malzeme:

* Beyaz lahana
* Soğan
* Domates veya domates salçası
* Deniz tuzu
* Kırmızı pulbiber
* İki adet esmer şeker
* Sızma zeytinyağı
* Ayçiçek yağı

Hazırlanışı:


* Lahananın kalın damarları çıkartılıp, ince şeritler halinde doğranır.
* Soğanlar yemeklik doğranır.
* Sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça veya domates ilave edilir. İki adet şeker konur. Bir miktar sıcak su ilave edilir.
* Kıyılmış lahana parti parti çevirerek soğanın içine katılır. Tuz ve kırmızı pul biber ilave edilir.
* Lahana yumuşayıp yenecek kıvama gelinceye kadar ocakta orta veya kısık ateşte pişirilir.
* Arzuya bağlı olarak yemek piştikten sonra biraz daha sıvı yağ eklenebilir.

Neden Bu Tarif?

Çocukluğumdan beri bizim evde sebze hep etsiz hazırlanmıştır. Bu nedenle benim için her türlü sebze yemeği otomatikman vegandır. Lahananın faydaları tartışılmaz. İsmi nedeniyle tadına bile bakmadığım, hep kaçtığım bu yemeğin zevkine vegan olduktan sonra vardım. Size de tavsiye ederim.

Benim Tavsiyem:

Kapuskanın mümkün olduğunca acı yapılması yemeğin lezzetini arttıracaktır.

Bir de, şayet yemeği baştan zeytinyağı ile yaptınızsa piştikten sonra da yağ eklemek isterseniz ayçiçek yağı, ama zaten ayçiçeği yağı ile yaptınızsa da piştikten sonra zeytinyağı koymanızı tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN!