Çarşamba, Ağustos 20, 2008

Tarkan'ın 'Fırında Kabak Mücver' Tarifi


Malzeme:


* 4 adet orta boy kabak
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1/2 demet kadar yıkanmış ve ince kıyılmış dereotu
* 1 paket Morinu Silken Tofu
* kırmızı pul biber
* taze çekilmiş karabiber
* deniz tuzu
* kuru nane
* 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
* 1 su bardağı kadar un (mısır ve buğday unu karışımı)

Üzerini süslemek için:

* incecik dilimlenmiş 1 domates
* çörekotu ve susam karışımı


Hazırlanışı:


- Kabakların kabukları bıçakla kazınır, yıkanır.
- Kuru soğan ve kabaklar bir robotta ya da rende yardımıyla rendelenir. (Hafifçe sıkarak suyu alınabilir.)
- Bir çukur çanağın içinde tüm malzeme iyice karıştırılır.
- Yağlanmış bir fırın kabına karışım dökülür.
- Üzerine çörekotu ve susam karışımı serpilip ince dilimlenmiş domatesler yerleştirilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri de kızarana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra ılınmaya bırakılır.
- Maydanozla süsleyip servis yapılır.


Benim Tavsiyem:


Kabak mücver fırında pişirilince çok daha hafif, sağlıklı ve lezzetli oluyor. Soğuyunca dağılmadan daha güzel dilimlenir. Mümkünse öyle dilimleyin.


AFİYET OLSUN!