Pazar, Aralık 21, 2008
Keten Tohumu Omleti - 2
Malzeme:
* 2 yemek kasığı keten tohumu
* 2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
* su
* mantar
* çarliston biber
* kırmızı biber
* deniz tuzu
* taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
· 2 yemek kaşığı keten tohumu 10 - 12 yemek kaşığı su ile blenderdan geçirilir. (Bu tarifi yumurta yerine ne kullanılabilir adlı bölümde anlatmıştım. Bu işlem için biraz sabırlı olmak lazım, keten tohumu suyla blenderdan geçirilince epeyce yoğun bir sıvı elde ediliyor, keten tohumlarının ufalanmasını beklemek gerek. Her bir yemek kaşığı keten tohumu 1 yumurta yerine geçer. Arzu edilirse çekilmiş keten tohumu da kullanılabilir.)
· Daha sonra bu malzemeye 1 - 2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası (arzuya ve damak zevkine göre) katılır ve blenderdan tekrar geçirilir. Bu aşamada göz kararıyla su katmak gerekebilir.
· Elde edilen malzeme yağsız tavada omlet gibi pişirilir.
(Üzerine eklenecek malzeme gene zevke ve damak tadına kalmış. Ben burada görüldüğü gibi çarliston biber, kırmızı biber, mantar kullandım, biraz deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber de katılabilir.)
Neden bu tarif?
Yemediğimiz ya da yiyemediğimiz her şeyin bir alternatifi olduğunu düşünüyorum. Yumurta yememek ya da yiyememek durumundaki olası alternatifleri araştırırken aklımda olan bir çözümdü bu. Oldukça da başarılı ve lezzetli. Bu tarif aslında var blogda, ama resimlerle süslemek ve yeniden hatırlatmak istedim. Siz damak zevkinize göre üstünün malzemesini değiştirebilirsiniz. Ben genelde tofu koyuyorum üstüne.
AFİYET OLSUN!