Çarşamba, Ağustos 09, 2006

Tofulu Kabak Dolması


Malzeme:

· Orta boy yeşil dolmalık kabak (kalın ve tombul olanlardan)
· Silken tofu (yumuşak tofu)
· Soğan
· Dereotu
· Kırmızı pul biber
· Tuz
· Zeytinyağı

Hazırlanışı:


· Kabakları kazıyıp yıkayın, saplarını ve üst kısmından ufak bir bölümü kesin. Kabakları uzunlamasına ikiye bölün. Küçük bir kaşıkla çekirdeklerini çıkartın.
· Büyük bir tencereye sıcak su ve tuz koyup suyu kaynatın. Su kaynayınca kabakları tencereye koyup 5 dakika kadar haşlayıp çıkartın ve süzün.
· Silken tofuyu derin bir kaba koyun. İçine rendelenmiş soğanı ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biber de ekledikten sonra biraz zeytinyağı katıp tüm malzemeleri bir çatal yardımıyla ezin.
· Elde ettiğiniz harcı bir kaşıkla süzdüğünüz içi oyulmuş ve kayık şeklindeki yarım kabakların içine doldurun.
· Kabakları biraz zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine ya da fırın kabına yerleştirin.
· Beş dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.

Neden bu tarif?

Son derece sağlıklı, besleyici ve hafif bir yemek. Görüntüsü çok şık. Tadına doyum olmuyor. Kabak sevmeyenler bile bayılır.

Benim Tavsiyem:

Ana yemek olarak sunabileceğiniz çok lezzetli bir yemek. Mutlaka yumuşak tofu (silken tofu) kullanın. Bu yemek tek başına o kadar doyurucu ki, bir dilim esmer ekmek ve bir kadeh kırmızı şarapla gayet güzel bir ziyafete dönüşüyor.

AFİYET OLSUN!