Salı, Ocak 22, 2008

Fırında Makarna


Malzeme:

* Makarna
* Soya sütü
* Silken Tofu
* Soya kreması
* Sızma zeytinyağı
* Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:


* Makarna çok fazla olmamak şartıyla haşlanır.
* Makarna zeytinyağıyla hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
* Makarnayı yereştirdikçe aralara ufalanmış Silken Tofu peynir katılır.
* Çok az soya sütü de konur.
* En üste soya kreması konulur ve arzuya bağlı olarak kırmızı pul biber serpilir.
* Makarna 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana kadar (30-40 dakika) pişirilir.

Benim Tavsiyem:

Veganlar yumurta kullanamayacağına göre, makarnayı da bağlamak ve piştikten sonra kalıp halinde çıkması için aslında 'Yumurta yerine ne kullanılabilir?' bölümünde değindiğim karışım kullanılabilir. (Öğütülmüş keten tohumu, su, nişasta karışımı)

Eğer ne tür makarna kullanmak gerektiği konusunda kafanızda soru işareti oluşursa, bence her türlü makarna ile yapılabilir fırında makarna, ama tabiî ki yumurtasız olmalı. Ben bu tarifte spagetti ve Rigatoni makarnalarını birlikte kullandım.

AFİYET OLSUN!