Perşembe, Ocak 02, 2014
Elmalı ve Tarçınlı Su
Malzeme:
* elma
* çubuk tarçın
* su
Hazırlanışı:
- Bir elma ince ince dilimlenir ve bir sürahinin dibine yerleştirilir. Üzerine bir tane tarçın çubuğu konur. Sürahi, elmaların üstünü örtüp biraz aşacak şekilde su doldurulur.
Neden Bu Tarif?
Zaman zaman değişik bir tat hoş oluyor. Zaman zaman insan arınmak istiyor. İşte bu tarif tam da böyle zamanlar için.
Elma ile tarçının faydaları ve antioksidan özellikleri düşünülürse, aslında zaman zaman değil, devamlı yapıp hep el altında bulundurmak gereken bir su bu.
Zayıflatıcı özelliği de var. En önemlisi vücudu arındırıp temizliyor.
Bu suyu denedikten sonra başka içecek aramayablirsiniz.
Benim Tavsiyem:
- Bu suyu hazırlarken kullanacağınız elmayı zevkinize göre seçin. Yeşil seviyorsanız yeşil elma vs.
- Ben bir adet tarçın çubuğunu yeterli buluyorum, çünkü elma tadının baskın çıkması benim damak tadıma daha uygun ama siz tarçın tadını daha baskın istiyorsanız 1,5 çubuk kullanmanızı tavsiye ederim, iki adet fazla oluyor ve acı bir tat bırakıyor damakta.
- Su içmeyi sevmeyenler için ideal çözüm. O kadar güzel bir tadı var ki, çok kısa sürede günlük su ihtiyacınız kadar tüketeceğinizden emin olabilirsiniz.
- Yukarıdaki tarife göre suyu hazırlarken arzu ederseniz suyu koymadan önce biraz buz da koyabilirsiniz elma ve tarçının üstüne.
- Su azaldıkça sürahiye su ekleyin. Elma ve tarçını 3-4 sürahi su tüketene kadar kullanın, sonra yenisiyle değiştirin.
AFİYET OLSUN!