Salı, Şubat 19, 2008

Nohut


Malzeme:

* Nohut
* Kuru soğan
* Domates
* Sıvı yağ
* Deniz tuzu
* Taze çekilmiş karabiber
* Esmer işlenmemiş şeker ya da stevia

Hazırlanışı:


* Nohut bir gece önceden ılık ve tuzlu suda ıslatılır.
* Islatılmış nohut pişirilmeden önce soğuk sudan geçirilir.
* Yemeklik doğranmış soğan, sıvı yağ ve domates rendesi birarada hafifçe kavrulur.
* Bir miktar sıcak su eklenir ve kaynatılır.
* Nohutlar bu karışıma katılır.
* Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber eklenir.
* Arzuya göre bir çay kaşığı esmer işlenmemiş şeker veya stevia katılır ve yumuşayana kadar pişirilip ateşten alınıp servis edilir.

AFİYET OLSUN!