
Malzeme:
* 500 gr kuru bakla
* zeytinyağı
* 1 soğan
* 1 demet dereotu
* 1 limonun suyu
* tuz
Hazırlanışı:
* Kuru bakla bir gece önceden ıslatılır.
* Soğan soyulur ve kıyılır. Dereotu temizlenir ve kıyılır.
* Zeytinyağı tencerede ısıtılıp soğan pembeleştirilir. Tuz, 3-4 bardak su, süzülmüş baklalar eklenir ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
* Ocaktan almadan hmen önce dereotunun yarısı eklenir.
* Baklalar kaşıkla ezilerek servis tabağına alınır.
* Soğuduktan sonra 1 limonun suyu eklenip yedirilir.
* kalan dereotu ile üstü süslenir.
Benim Tavsiyem:
Bu tarif oldukça fazla bir miktar çıkartır. Mutlaka buzdolabında saklanıp iyice soğuduktan sonra servis yapılmalı. Çok lezzetli ve güzel bir meze.
AFİYET OLSUN!