Salı, Temmuz 24, 2007
Mercimek Köftesi
Malzeme:
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 2/3 su bardağı ince bulgur
* 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
* zeytinyağı
* 1 limon
* 1/2 demet maydanoz
* 3-4 yeşil soğan
* 2 diş sarımsak
* tuz
* karabiber
* kırmızı toz biber
* kimyon
Hazırlanışı:
* Mercimekler ayıklanıp yıkanır. Üzerini biraz geçecek kadar suyla suyunu çekip iyice yumuşayana kadar haşlanır.
* Ocaktan alınıp bulgur üzerine aklenir, tencerenin kapağı kapatılır, böylece bulgurun şişmesi sağlanır. Yarım saat beklenir.
* Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu temizlenip kıyılır.
* Soğan yağda hafif sarartılır. Salça ilave edilip birkeç kez karıştırdıktan sonra mercimekli bulgura katılır.
* Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biber eklenip yoğurulur.
* En son taze soğan, maydanoz ve dereotu katılıp karıştırılır.
* Küçük parçalara ayırıp avuç içinde sıkarak şekil verilir.
* Arzu edilirse marul yapraklarıyla servis yapılır.
AFİYET OLSUN!