Cuma, Şubat 01, 2008
Elma Püresi
Malzeme:
* 4 elma
* limon suyu
* toz tarçın
* stevia
Hazırlanışı:
* Elmalar iyice yıkanır ve çekirdekleri çıkartılarak ufak parçalar halinde kesilir. Renk vermesi açısından kabukları soyulmaz.
* Elmalar blender'da bir tatlı kaşığı kadar limon suyu, bir tatlı kaşığı tarçın ile birlikte püre haline gelene kadar çekilir.
* Elde edilen püre tadılıp arzuya göre biraz stevia katılarak tatlandırılabilir.
Neden Bu Tarif?
Aslında veganların en önemli özelliklerinden biri, raw&life dediğimiz canlı ve yaşayan gıda ile beslenme alışkanlıklarıdır. Bu püre de pişirilmeden yapılan, çiğ tariflerden biri ve inanılmaz lezzetli.
Benim Tavsiyem:
Elmalar bildiğiniz gibi değişik renkler ve tatlarda olur. Bu nedenle değişik elmalar değil bir elma çeşidinden yapın bu püreyi.
Bu püreyi bir iki gün buzdolabında saklayabilirsiniz. Geçen zamanla pürenin rengi de koyulaşır.
Bu püreyi kahvaltıda da yiyebilirsiniz, canınız tatlı çektiği zamanlarda da.
AFİYET OLSUN!