Pazar, Temmuz 02, 2006

Picasso'nun Sarımsaklı ve Domatesli Ekmeği


Malzeme: (4 Kişilik)

· 3 olgun domates
· 2 cm kalınlığında 4 dilim köy ekmeği
· 2 diş sarımsak
· 6 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
· 6 roka yaprağı
· deniz tuzu
· çekilmiş karabiber


- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmek dilimlerini fırın tepsisine yerleştirip 5-6 dakika fırınlayın. Tepsiyi fırından alıp ekmekleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Sarımsakları soyup ortadan ikiye kesin. Domatesleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın. 2 domatesi enine dilimleyin. Kalan domatesi ortadan ikiye kesin. Roka yapraklarını yıkayıp süzün ve 2-3 parçaya ayırın.
- Ekmek dilimlerinin bir yüzünü önce sarımsak, sonra da ikiye kestiğiniz domateslerle iyice ovun. Zeytinyağının yarısını ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirin. Ekmeklerin üzerine domates dilimlerini yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip kalan yağı da gezdirin. Üzerlerine roka yapraklarını yerleştirip servis yapın.


Neden bu tarif?

Akdeniz mutfağının lezzetini olduğu gibi veren inanılmaz derecede zarif bir tarif. Görüntüsü bile insanın içini açıyor.

Hiç hazırlıksız yakalanmaz mı insan? Birden bire gelen bir misafire bile hiç düşünmeden sunabileceğiniz bir lezzet. Evde hiçbir şey olmasa da bunun malzemesi vardır. Ama rokasız aynı tadı vermez. Siz rokayı mutlaka bulundurun.

Benim tavsiyem:

Her şeyin yanına yakışıyor ama özellikle de şarabın yanında denenmeli. Tam bir Akdeniz keyfi.

Afiyet olsun!