Perşembe, Temmuz 06, 2006

Tofulu Domates Tarifleri

1) Tofulu Izgara Domates

Malzeme:

· Tofu (baharatlı, kekikli ya da sade)
· Domates
· Kapari
· Zeytinyağı

Hazırlanışı:


· Domatesler yıkanır ve kurulanır, ikiye bölünür.
· Domateslerin üzerine biraz zeytinyağı sürülür, biber ve az tuz serpilir.
· Tofu dilimleri ince olarak kesilir ve domateslerin üzerini kaplayacak şekilde konur.
· Süs için tofuların üstüne birkaç tane kapari tanesi konur.
· Biraz daha zeytinyağı sürülüp, üstten kapaklı ızgaraya ya da fırına konarak kısa süre kızartılır.

2) Soya Mayonezli Izgara Domates

Malzeme:

· Soya Mayonezi (tarifini blogda bulabilirsiniz)
· Domates
· Tam tahıllı ekmek
· Kapari

Hazırlanışı:


· Domatesler yıkanıp kurulanır, üstü kesilir ve dolma yapar gibi içi boşaltılır.
· Tarifini daha önce vermiş olduğum soya mayonezini, domatesin içinden çıkan kısmıyla karıştırılır.
· Bu karışımın içine tam tahıllı ekmek (2 domates için 1 dilim) didiklenir ve karıştırılır.
· Bu kalın sos domateslerin içine doldurulur.
· Domateslerin üstüne (ya da sosun içine) birkaç kapari konur.
· Üstten kapaklı ızgarada ya da fırında kısa süre kızartılır.


Neden bu tarif?

Son derece sağlıklı ve evde bir şey olmadığında bile yapılabilecek bir hafif yemek. Özellikle yazın hafif yemek isteyenler için ideal.

Benim tavsiyem:

Bu domates tarifleri ana yemek ya da meze olarak sunulabilir. Belki domateslerin yanına üzerleri hafifçe yağlanmış Çarliston biberler de fırınlanabilir. Bu tariflerin malzemeleriyle oynayarak, ya da farklı sebzeler ekleyerek pek çok versiyonunu üretmek mümkün.

Afiyet olsun!