Salı, Ağustos 08, 2006

Hamursuz Mürdüm Erikli Tart

Malzeme:

· 2 adet mürdüm eriği
· 1 yemek kaşığı limon suyu
· 1 yemek kaşığı işlenmemiş esmer şeker
· ¼ çay kaşığı tarçın
· 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

· Erikler yıkanıp dörde bölünür. Limon suyu üzerlerine dökülüp 10 dakika bekletilir.
· Şekerle tarçın karıştırılır. Sıvı yağ yağsız tavada kızdırıldıktan sonra erikler ilave edilir. Üzerlerine şeker-tarçın karışımı serpilir.
· Kısık ateşte yumuşayana kadar, püre haline gelmemesine dikkat ederek (hafif diri kalmaları en iyisidir) pişirilir.

Neden Bu Tarif?

Bu tatlı, ağır bir yemeği telafi etmek ve meyvelerin vitamin ve liflerinden faydalanmak için en iyi çarelerdendir. Tam olmamış erikleri tatlandırmanın da bir yoludur.

Benim Tavsiyem:
Aynı tarif kiraz, elma, armut ya da incirle de yapılabilir. Özellikle; o gün tatlı olarak alınmayacaksa – ki alınsa da fark etmez -
Soya etli yemeklere katılabilir.

AFİYET OLSUN!