Pazar, Ağustos 24, 2008

Zeytinyağlı Taze Fasulye



Malzeme:


* 750 gr taze fasulye
* 2 orta boy soğan
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 2 orta boy domates
* kendi ölçüsüyle 2 ölçü Stevia şekeri
* deniz tuzu


Hazırlanışı:



- Soğanlar yemeklik doğranır. Sızma zeytinyağı ve rendelenmiş domatesle birlikte bir süre kısık ateşte çevrilir.


- Fasulyeler üzerine eklenir. 5 dakika kadar tencere içerisinde tencere sallanarak fasulyelerin dönmesi sağlanır.


- Çok az sıcak su eklenir.


- Deniz tuzu ve Stevia şekeri eklenir.


- Kısık ateşte pişmeye bırakılır.


- En son tencerenin kapağı açık olarak 10 dakika pişirmeye devam edilir.


- Ateşten indirilip ılınmaya bırakılır.


- Tencereden servis tabağına alındığında üzerine bir miktar sızma zeytinyağı eklenir.


AFİYET OLSUN!