Malzeme:
* 750 gr taze fasulye
* 2 orta boy soğan
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
* 2 orta boy domates
* kendi ölçüsüyle 2 ölçü Stevia şekeri
* deniz tuzu
Hazırlanışı:
- Soğanlar yemeklik doğranır. Sızma zeytinyağı ve rendelenmiş domatesle birlikte bir süre kısık ateşte çevrilir.
- Fasulyeler üzerine eklenir. 5 dakika kadar tencere içerisinde tencere sallanarak fasulyelerin dönmesi sağlanır.
- Çok az sıcak su eklenir.
- Deniz tuzu ve Stevia şekeri eklenir.
- Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- En son tencerenin kapağı açık olarak 10 dakika pişirmeye devam edilir.
- Ateşten indirilip ılınmaya bırakılır.
- Tencereden servis tabağına alındığında üzerine bir miktar sızma zeytinyağı eklenir.
AFİYET OLSUN!