Perşembe, Şubat 07, 2008
Mercimek Çorbası
Malzeme:
* Kırmızı mercimek
* Kuru soğan
* Sıvı yağ
* Deniz tuzu
* Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
* Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda çevilir.
* Yıkanmış, süzülmüş mercimekler ilave edilir.
* Üzerini kaplayacak kadar suyla rengi dönünceye kadar kaynatılır.
* Tuz ve biber ilave edilir.
* Çorbanın alması istenilen kıvama göre üzerine tekrar kaynar su ilave edilir.
* Pişinceye kadar kaynatılır.
Neden Bu Tarif?
Çok basit ve çabuk yapılabilen bir çorba. Ayrıca tüm veganların mutlaka çok sık mercimek yemeleri gerekmektedir. Aslında sırf veganların değil, herkesin bol mercimek yemesinde fayda vardır. Çok da lezzetli oluyor bu tarif.
Benim Tavsiyem:
Mercimekler hafifçe ağza gelecek şekilde pişirilmeli. Arzu edilirse blenderdan geçirilip inceltilebilir de, ama bu arzuya bağlıdır. Ben pütür pütür olmasını tercih ediyorum.
Servis yaparken de üzerin taze çekilmiş karabiber konursa tadı daha da güzel olur.
AFİYET OLSUN!