Salı, Ocak 01, 2008

Patates Püresi


Malzeme:

- Patates
- Soya sütü
- Zeytinyağı
- Deniz tuzu

Hazırlanışı:


- Patateslerin kabukları soyulur ve iyice yumuşayana kadar patateslerin üstünü örtecek kadar suda haşlanır.

- Patateslerin suyu dökülür ve ateş üzerinde zeytinyağı, soya sütü ve deniz tuzu katılarak bir püre presiyle ezilir.

Neden Bu Tarif?

Püre genelde süt ve katı yağla yapılır ve biz veganlar da nedense bu gibi lezzetleri hayatımızdan çıkartırız. Vegan lezzetlerin yanına çok yakışan bir klasik...

Benim Tavsiyem:

Bu tarif vegan olmayanların da hoşuna gidecektir. Bence her türlü yemeğin yanına yakışır ve davetlerde de kullanılabilir.

AFİYET OLSUN!