Perşembe, Ocak 24, 2008

Bulgur Pilavı


Malzeme:

* Pilavlık Bulgur
* Kuru soğan
* 3-4 taze soğan (isteğe bağlı)
* Sıvı yağ (sızma zeytinyağı ve ayçiçek yağı)
* Deniz tuzu
* Biber

Hazırlanışı:


* Bulgur ayıklanır ve yıkanır.
* Yemeklik kesilmiş soğan sıvı yağda çevrilir. Pembeleşince birebir hesabıyla (*) sıcak su ilave edilir.
* Bulgur ve küçük doğranmış taze soğanlar katılır.
* Tuz ve biber eklenerek pişmeye bırakılır.
* Piştikten sonra kapak ve tencere arasına temiz bir örtü veya beyaz kâğıt konarak demlemeye bırakılır.
* 15 dak sonra açılıp karıştırılıp servis yapılır.

(*) Birebir bir bardak bulgura bir bardak su anlamındadır.

Benim Tavsiyem:

Sızma zeytinyağı ve ayçiçek yağını birarada kullanmanızı tavsiye ederim bu tarifte.

AFİYET OLSUN!