Çarşamba, Mart 05, 2008

Zeytinyağlı Pırasa


Malzeme:

* 4 pırasa
* 2 silme yemek kaşığı pirinç
* 1/2 bardak sızma zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* 2 orta boy halka halka kesilmiş havuç
* deniz tuzu
* taze çekilmiş karabiber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlanışı
:

* Zeytinyağı ve salça bir süre ateşte çevirerek pişirilir.

* Üzerine küçük kesilmiş pırasalar ve havuç ilave edilir.

* Deniz tuzu ve taze çekilmiş biber katılır.

* Yıkanmış pirinç ve limon suyu ilave edilir.

* Bir miktar kaynar su eklenerek pişmeye bırakılır. havuçlar pişince yemek hazırdır.

* Soğuduktan sonra üzerine bir miktar daha sızma zeytinyağı konur.

Benim Tavsiyem:

* Bütün zeytinyağlıların soğuduktan sonra üzerine ilave edilen bir miktar zeytinyağı yemeğin lezzetini arttırır.

AFİYET OLSUN!