Çarşamba, Mart 05, 2008
Zeytinyağlı Pırasa
Malzeme:
* 4 pırasa
* 2 silme yemek kaşığı pirinç
* 1/2 bardak sızma zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* 2 orta boy halka halka kesilmiş havuç
* deniz tuzu
* taze çekilmiş karabiber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
* Zeytinyağı ve salça bir süre ateşte çevirerek pişirilir.
* Üzerine küçük kesilmiş pırasalar ve havuç ilave edilir.
* Deniz tuzu ve taze çekilmiş biber katılır.
* Yıkanmış pirinç ve limon suyu ilave edilir.
* Bir miktar kaynar su eklenerek pişmeye bırakılır. havuçlar pişince yemek hazırdır.
* Soğuduktan sonra üzerine bir miktar daha sızma zeytinyağı konur.
Benim Tavsiyem:
* Bütün zeytinyağlıların soğuduktan sonra üzerine ilave edilen bir miktar zeytinyağı yemeğin lezzetini arttırır.
AFİYET OLSUN!