Cumartesi, Şubat 02, 2008

Ispanak (Kök)


Malzeme:

* kök ıspanak
* soğan
* sızma zeytinyağı
* ayçiçek yağı
* domates veya domates salçası
* pirinç
* deniz tuzu
* karabiber
* işlenmemiş esmer şeker veya stevia

Hazırlanışı:




* Kök ıspanaklar elma sirkeli suda yıkanır. Birkaç kez daha duru suyla yıkanır.
* Soğan sıvı yağlarla tencerede hafif öldürülür, salça ilave edilir.
* Ispanaklar 3-4 kök halinde sosa katılarak bir süre çevrilir. Ispanaklar bitene kadar devam edilir.
* 1/2 tatlı kaşığı kadar esmer şeker ya da stevia katılır.
* Yemek çevrilir ve sıcak su ilave edilir.
* Pirinç katılır.
* Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber katılır.
* Yemek pişince kapağı açılır ve 2-3 dakika kadar üstü açık olarak pişirilir.

AFİYET OLSUN!