Pazar, Şubat 10, 2008
Zeytinyağlı Kereviz
Malzeme: (6 Kişilik)
* 4 büyük kereviz
* 2 havuç
* 2 orta boy patates
* 1 limon
* sızma zeyinyağı
* sıvı yağ (ayçiçek yağı)
* deniz tuzu
* taze çekilmiş karabiber
* 2 çay kaşığı işlenmemiş esmer şeker veya stevia
Hazırlanışı:
* Soyulan kerevizler dörde bölünür, ortaları oyulup sandal şekli verilir. Bir miktar suya limon sıkılarak hafifçe haşlanır. (Kokusunun gitmesi için)
* Patates ve havuçlar minik küpler halinde doğranır, sıvı yağda hafifçe kızartılır, sandalların içine doldurulur.
* Tuz, biber, limon suyu, zeytinyağı ve sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakılır.
* Pişmeye yakın ince ince doğranmış kereviz yaprakları ilave edilir. Pişmeye bırakılır.
Benim Tavsiyem:
Kerevizlerin üstüste binip ezilmelerini önlemek için mümkün olduğunca geniş bir tavada bu yemeğin yapılmasını öneririm.
AFİYET OLSUN!