Pazartesi, Eylül 01, 2008

İmambayıldı



Malzeme:


* 1kg patlıcan (5-6 adet küçük boy)
* 1 bardak sızma zeytinyağı
* 4 baş soğan
* 4 diş sarımsak
* 2-3 adet domates
* 1 demet maydanoz
* 1 kaşık toz stevia şekeri (kendi kaşığı ile)
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* deniz tuzu

Hazırlanışı:


- Patlıcanların sapları kesilmeden yeşil kısımları soyulur. Arzu edilirse sap ve uç kısmına yakın, şekilli olarak kabuk bırakılabilir. Diğer kısımları alacalı soyulup yıkanır ve kurulanır. Bütün olarak hafifçe kızartılır.

- Soğanlar soyulur, yarım daire biçiminde ince ince doğranır.

- Sarımsaklar soyulur.

- Maydanozlar ayıklanıp yıkandıktan sonra ince kıyılır.

- Domateslerin kabukları soyulup 1 tanesi dilimlenir. Diğerleri fındık büyüklüğünde doğranır.

- Soğanlar biraz zeytinyağında sarartmadan öldürülür, ateşten alınır ve küçük doğranmış domatesler, diş sarımsaklar, kıyılmış maydanoz eklenir. 1 fiske stevia şekeri ve tuz atılır.

- Kızartılan patlıcanlar bir tepsiye dizilir. Ortaları kaşıkla boydan boya çizilir ve kaşığın dibi ile oval bir çukur yapılır.

- Soğanlı harç patlıcan oyuklarına yerleştirilir. Üzerleri domates dilimleriyle kapatılır, biraz tuz serpilir, patlıcanların yarısına gelecek şekilde 1 bardak sıcak su koyup fırında pişirilir.



- Aynı kapta soğutup hafifçe limon suyu gezdirilir.

- Düz bir servis tabağına alınıp servis yapılır.


AFİYET OLSUN!