Cumartesi, Kasım 22, 2008
Badem Kreması
Malzeme:
* Badem
* su
Hazırlanışı:
- İki avuç badem 24 saat suda bekletilir. Su bademlerin üstünü kaplayacak kadar olmalıdır. Suyu 12 saat sonra döküp yeni su koymak gerekir.
- 24 saat sonra suda bekletilen bademlerin suyu dökülür, bademler sudan geçirilir. Bademler kaynamamış ama çok sıcak suya bir anlığına atılıp hemen çıkarılır ve soğuk suyla yıkanır. Kabukları soyulur.
- Blender'da bademler yeterince su ile krema kıvamına gelinceye kadar çekilir. Bu krema buzdolabında 3-4 gün saklanabilir.
Benim Tavsiyem:
- Suyu önce beş yemek kaşığı kadar koyup blender'da çekmek, arada bakıp pütürlü kalmamasını sağlamak gerek. Gerekirse daha fazla da su konulabilir.
- Badem kremasını ekmeğe sürüp yemek bile yeterince keyif verici. Yağ yerine kullanılabilecek bir şey. Ayrıca arzu edilirse baharatlarla da renklendirilip tatlandırılabilir. Ben tercih etmiyorum bu yolu, çünkü yeterince hoş bir tadı var, ama bu damak ve zevk meselesidir, değişik deneyler yapmakta fayda var.
- Biraz daha fazla sulandırarak çekilirse yoğurt kıvamına gelir ve yoğurt gibi de kullanılabilir.
AFİYET OLSUN: