Perşembe, Ağustos 10, 2006
Pilâki
Malzeme:
· 1 bardak dermason fasulye
· 2 soğan
· 2 havuç
· tuz
· biber
· 5 tane taze soğan
· 1 küçük patates
· 5 baş sarımsak
· zeytinyağı
· işlenmemiş esmer şeker
· maydanoz
Hazırlanışı:
· Geceden ıslatılan fasulyeler biraz diri kalacak şekilde haşlanır.
· Soğan zeytinyağında kavrulur. 2 bardak sıcak su ile fasulyeler konur.
· İçine halka halka kesilmiş havuç, küçük küp şeklinde kesilmiş patates, sarımsaklar, 2 cm kadar küçük kesilmiş taze soğan, tuz, biber ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
· Çok az şeker ilave edilir.
· Soğuyunca maydanozla süslenir.
Neden Bu Tarif?
Bu annemin pilakisinin tarifidir. Tüm diğer yemekleri gibi pilakisi de övgü almıştır yıllardır. Annem pilakisiyle haklı olarak çok gururlanır, çünkü ‘gerçek’ pilakidir onun yaptığı. Tam Rum usulüdür.
Benim Tavsiyem:
Çok sınırda bir tarif olduğundan pilakiyi yaparken bu tarife sıkı sıkıya bağlı kalmanızı öneririm.
AFİYET OLSUN!