Cuma, Eylül 29, 2006

Tarkan'ın 'Humuslu Dürüm' Tarifi


Malzeme:

* ev yapımı humus (bakınız "humus" tarifi)
* dürüm ekmeği (kepeklisi de olabilir)
* rendelenmiş bir küçük havuç
* kabuğu soyulup doğranmış domates
* marul yaprağı
* ince kıyılmış taze soğan
* deniz tuzu
* taze çekilmiş karabiber
* zeytinyağı

Hazırlanışı:

*Dürüm ekmeğinin her iki yüzü de tavada şöyle bir çevirilir.
* Humus arzu edildiği kadar (ne kadar bol o kadar lezzetli) ekmeğin üzerine sürülür.
* Marul yaprakları, rendelenmiş havuç, doğranmış domates, kıyılmış taze soğan da arzuya göre yerleştirilir.
* Tuz ve karabiber serpiştirilip son olarak soğuk sıkım zeytinyağı (bir kaşık kadar olabilir) şöyle bir gezdirilip, dürüm rulo halinde sarılır.
* Bıçakla ortasından ikiye kesip servis yapılır.

Benim Tavsiyem:

Bu dürüm farklı malzemeler kullanılarak da hazırlanabilir: dilimlenmiş organik avokado, soya filizi, halka doğranmış kırmızı biber ve arzuya bağlı başka yeşillikler (roka, radika, taze fesleğen gibi)

Afiyet Olsun!