Pazartesi, Mart 05, 2007

Tarkan'ın 'Kuru Domatesli Ezme' Tarifi

Malzeme:

* 1 fincan ceviz içi
* 1 fincan çam fıstığı
* 1 fincan kuru domates
* 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
* 1/4 fincan kadar limon suyu
* 2-3 kaşık dolusu ince kıyılmış maydanoz
* 1 kaşık kadar kekik ya da fesleğen
* kuru veya taze deniz tuzu
* kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
* Cevizler geceden suda bekletilir
* Domatesler 1 saat kadar suda bırakılır.
* Domates, çam fıstığı ve cevizler mutfak robotunda iyice çekilir, pürüzsüz bir karışım elde edilince kalan malzeme de eklenip robotta karıştırmaya devam edilir. Eğer çok koyu bir kıvam olursa domatesin bekletildiği sudan ilave edip arzu edilen ezme kıvamı tutturulabilir.
* Ezmeniz yemeye hazır bile!

Neden Bu Tarif?

Hem protein (çam fıstığı) hem e vitamini ve omega 3 içeren çok lezzetli, hazırlaması çok kolay bir ezme ya da meze.

Benim Tavsiyem

İstenirse tam ekmeğe sürülüp, istenirse de bol yeşillikle hazırlanmış salataya karıştırılıp yenebilir.

AFİYET OLSUN!