Malzeme:
* 2 su bardağı maş fasulyesi
* zeytinyağı
* soya sosu
* 1 büyük kuru soğan
* 1 büyük domates
* 1 havuç
* 1 diş sarımsak
* taze çekilmiş beyaz biber
* deniz tuzu
* maydanoz veya dereotu
Hazırlanışı:
* Maş fasulyesi sıcak suda 30 dakika bekletilir.
* Kuru soğan ay şeklinde ince ince kesilir. Biraz zeytinyağında kavrulur.
* Küçük küçük küp şeklinde doğranmış domates soğana eklenir. Biraz biber ve deniz tuzu katılır.
* Havuç rendelenerek tencereye eklenir.
* Tüm bu malzemelerin üstüne maş fasulyesi de eklendikten sonra, tencereye biraz soya sosu, ince ince doğranmış bir diş sarımsak ve 5 su bardağı su katılır ve yüksek ateşte kaynayana kadar pişirilip, kaynayınca ateş kısılır ve takriben 30 dakika kadar (fasulyeler yumuşayıncaya kadar) pişirilir.
* Yemek ateşten alınmadan önce maydanoz veya dereotu katılır ve 1 dakika daha pişirilir.
* En son olarak biraz zeytinyağı ekleyip 1 dakika kadar daha pişirilip yemek ateşten alınır.
Neden Bu Tarif?
Maş fasulyesi inanılmaz faydalı ve tadı da çok güzel olan bir bakliyat türü. Maş fasulyesini farklı şekillerde yapmıştım, bu tarif karşıma çıkınca hemen denedim. Vegan olması ve özellikle de faydaları nedeniyle hemen sizlerle paylaşmak istedim.
Benim Tavsiyem:
Maş fasulyesi çok su çeken bir fasulye çeşidi olduğundan yemek pişerken suyunu sık sık kontrol edin. Suyunu kendi arzunuza göre ayarlayın. Bu yemeği mutlaka tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği ile sunun. Muhteşem bir kombinasyon.
Afiyet Olsun!