Cuma, Şubat 01, 2008

Avokadolu Roka Salatası

Tarkan'ın Tarifi



Malzeme:

* 1 olgun avokado
* 1 demet roka
* 1-2 diş sarımsak
* 1 avuç kadar tohum karışımı (ay çekirdeği, kabak çekirdeği, susam, keten tohumu)
* biraz ceviz içi
* sızma zeytinyağı
* limon suyu
* taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:


* 1 demet roka yıkanır ve kurulanır. Roka yaprakları salata tabağına yerleştirilir.
* Avokado ikiye kesilip çekirdeği çıkartılır, kabuğu soyulur ve ince ince ay şeklinde dilimler halinde kesilir.
* Avokado dilimleri salata tabağındaki roka yapraklarının üstüne yerleştiilir.
* Bir sos kabında sızma zeytinyağı, çekilmiş ya da çok ince doğranmış sarımsak,limon suyu ve taze çekilmiş karabiber karıştırılır.
* Ceviz ve tohum karışımı havanda dövülür ve sosa katılıp karıştırılır. Koyuca bir sos elde edilir.
* Sos salatanın üzerine dökülür, karıştırılıp servis yapılır.

Benim Tavsiyem:

Bu salata o kadar doyurucu ki, bir dilim tam buğday ya da tahıl ekmeğiyle nefis bir akşam yemeğine dönüşüyor.

Neden Bu Tarif?

Bu tarif rawfood yani çiğ gıda düşkünü veganların vazgeçemeyeceği bir tarif olacaktır. Hem hafif, hem doyurucu, hem de inanılmaz derecede faydalı ve sağlıklı bir tarif.

AFİYET OLSUN!