Cumartesi, Ocak 26, 2008

Patates Salatası


Malzeme:

* Patates
* Soğan
* Domates
* Siyah zeytin
* Maydanoz
* Sızma zeytinyağı
* Limon
* Deniz tuzu

Hazırlanışı:


* Kabukları fırçalanıp temizlenmiş patatesler yumuşak hale gelene kadar bir tencere suda kaynatılır.
* Sudan çıkartılan patatesler sıcakken soyulur, küçük parçalar halinde doğranır.
* Deniz tuzu, sızma zeytinyağı ilave edilerek çevirilir. (Bu işlem mümkünse her patates için ayrı ayrı uygulanmalı.)
* Yemeklik doğranmış bolca soğan salataya karıştırılır ve bir servis tabağına konur.
* Süsleme için piyaz doğranmış soğanlar salatanın kenarlarına döşenir. Üzerine dilim domatesler ve siyah zeytinler eklenir. Maydanoz serpilir.

AFİYET OLSUN!