Cuma, Eylül 29, 2006

Tarkan'ın 'Ceviz ve Keten Tohumlu Humus' Tarifi









Malzeme:
* haşlanmış organik nohut (1 1/2 su bardağı kadar)
* haşlama suyundan bir çay bardağı kadar
* 1 yemek kaşığı çekilmiş keten tohumu
* organik ceviz (1/4 su bardağı)
* 1 - 2 diş soyulmuş sarımsak
* limon suyu (1/2 çay bardağı kadar)
* toz kimyon
* deniz tuzu
* kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

* Robota sarımsakları koyulur, kıyılana dek çalıştırılır. Sonra cevizler eklenir, onlar da ufalana dek robot çalıştırılır.
* Nohut, keten tohumu ve haşlama suyu da ilave edilip iyice püre haline gelene dek çekilir, sonra limon suyu azar azar eklenir.
* Karışım iyice pürüzsüz hale gelene dek mutfak robotunda çekildikten sonra baharatlar eklenip bir parça daha karıştırılır.
* Karışım tadılıp, gerekirse kimyon ve limon suyu ilave edilir.

Neden bu tarif?

Omega 3 yağ asitlerince zengin ve klasik humusa göre farklı lezzette.

Benim Tavsiyem:

İster ekmeğinize sürüp yiyin, ister meze olarak servis yapın. Her türlü harika oluyor!

Afiyet Olsun!