Malzeme:
- 1 bardak esmer un
- 1 bardak soya sütü
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- biraz tuz
- bir paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Un, tuz, şeker ve kabartma tozu bir kapta iyice karıştırılır.
- Karışımın içine süt ve zeytinyağı eklenir ve pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırılır.
- Yağsız tava ateşte ısıtılır (biraz sıvı yağ da koyabilirsiniz), tava iyice ısınınca elde edilmiş olan hamurdan bir parça tavaya dökülür ve istenilen büyüklükte tavaya yayılır iki dakika kadar beklenir.
- Tavadaki hamurun arkası çevrilip diğer tarafının kızarması için bir dakika kadar daha beklenir ve tavadan alınır.
- Diğer pancakeleri yaparken bitmiş hazır olanlar soğumasın diye önceden 200 derecede ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.
Benim Tavsiyem:
- Hazırladığınız bu pancakelerin inceliği/kalınlığı damak zevkinize göre değişecektir haliyle, ama ben gene de eğer içine bir şeyler katıp rulo yapıp yiyecekseniz fazla kalın yapmamanızı öneririm.
Bu durumda daha ilk aşamada hamur fazla koyu kıvamlı ise çok az soya sütü katarak kıvamını istediğiniz hale getirebilirsiniz. Hamuru tavaya akıttığınızda çok fazla miktarda akıtmayın ki ince bir hamur oluşsun.
Ama kıvırmadan üstünü süsleyerek yemeği düşünüyorsanız kalınlığın pek bir önemi kalmıyor.
- Pancake'i mutlaka içine bir şeyler koyarak yemenizi öneririm. Benim favorim reçel! En üstteki fotoğrafta gördüğünüz pancake'in içinde sevgili Tarkan'dan (Ecolife Cihangir) aldığım organik böğürtlen reçeli var(şekersiz, elma suyuyla yapılmış). Siz arzu ederseniz değişik reçeller, elma püresi, mantar, soya peyniri, sebze vs gibi malzemeleri kullanarak yaratıcılığınızı gösterebilirsiniz.
- Ben size özellikle bu pancake'leri değişiklik olması açısından kahvaltıda ve akşamüstü çay saatinde öneririm.
- Misafirlerinize mutlaka ikram edin, bayılacaklar.
AFİYET OLSUN!