Malzeme:
* tam tahıllı ekmek (2 dilim)
* humus
* domates (kabuğu soyulup dilimlenmiş)
* salatalık (dilimlenmiş)
* marul
* roka
* maydanoz
* taze reyhan ya da fesleğen
* saf zeytinyağı
Hazırlanışı:
* Ekmeklerin üstüne humusu istediğiniz miktarda sürün.
* Ekmek diliminin üzerine marul yaprağı, 1-2 parça domates, 2-3 dilim salatalık, bir tutam maydanoz, birkaç yaprak roka ve yine birkaç yaprak reyhan ya da fesleğeni yerleştirin.
* Bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağını gezdirip diğer ekmek dilimiyle sandviçinizi kapatın.
* Bir bıçak yardımıyla sandviçinizi çaprazlamasına kesin.
* İsterseniz yanına yine roka, domates, fesleğenden oluşan bir garnitür de hazırlayabilirsiniz.
Neden Bu Tarif?
Son derece hafif,mideyi yormayan,vitamin,mineral ve proteince zengin şahane bir akşam yemeği! Mutlaka deneyin.
Afiyet Olsun!