Pazartesi, Eylül 08, 2008

Hatay Mutfağı'ndan Mercimekli Aş


Malzeme: (4 kişilik)


* 1 su bardağı bulgur
* 1/2 su bardağı yeşil mercimek
* 2 bardak su
* 2 orta boy soğan
* sızma zeytinyağı
* deniz tuzu
* taze çekilmiş karabiber


Hazırlanışı:


- Mercimekler yıkanır ve taneleri diri kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülür.

- Mercimekler bulgurla birlikte deniz tuzu ve 2 bardak su ilavesiyle suyu çekilinceye kadar pişirilir.

- Soğanlar küçük küçük doğranır ve bir tavada zeytinyağıyla kavrulur. Pişmiş bulgur pilavının üstüne dökülür, karıştırılır ve taze çekilmiş karabiber serpilerek dinlenmeye bırakılır.


AFİYET OLSUN!