Malzeme:
* 1 su bardağı sızma zeytinyağı
* 50 gr esmer şeker
* un
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1/2 su bardağı elma rendesi
Hazırlanışı:
- Yağ ve şeker mikserde hızlı kademede, şeker halloluncaya kadar çırpılır.
- Un haricindeki tüm malzeme azar azar ilave edilir.
- En son olarak mikserin devri düşürülerek un azar azar katılır.
- Hamur kıvamını aldığı zaman yağlı kâğıda sarılarak 1/2 - 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Merdane ile açılan hamurdan kalıpla şekiller çıkartılır.
- Kurabiyeler 170 derecede kenarları pembeleşene kadar 12-15 dakika pişirilir.
Zeynep'in Tavsiyesi:
- Bu tarifte en önemli olan şeyin şeker ve yağı tam olarak karıştırmak olduğunu unutmamak gerekir.
- Keten tohumu ve muz gibi elma da yumurta yerine bağlayıcı malzeme olarak kullanılabilir. Bu kurabiyelere yakışan tat elmadır. Arzu edildiği halde 1/2 su bardağından fazla da kullanılabilir, 1 su bardağı örneğin.
- Hamur çok yağlı olursa daha fazla un katmak gerekecektir. Daha az kurabiye için zeytinyağını daha az tutmak gerekir.
- Zencefil ve tarçın bu kurabiyelerin olmazsa olmazıdır. Normalde tarçın öne çıkan bir tat olmalıdır ama damak zevkine bağlı olarak bu değiştirilebilir. Zencefil ve tarçın ölçülerini herkes kendi damak zevkine göre ayarlayabilir.
- Arzu edildiği takdirde içinde katı yağ olmadığına emin olduğunuz badem şekeri (bu ölçülerdeki tarif için 3 adet yeterlidir) ya da gene damak zevkine uygun herhangi bir pekmez de kullanılabilir.
AFİYET OLSUN!