Pazartesi, Temmuz 30, 2007
Domates Soslu Kaparili Makarna
Malzeme:
* Yumurtasız makarna
* domates sosu (sos tariflerinde var)
* kapari
* deniz tuzu
Hazırlanışı:
* İçine deniz tuzu atılmış su kaynatılır ve makarnalar pişirilir.
* Makarnalar sudan geçirildikten sonra tencereye domates sosu konur ve biraz ısıtıldıktan sonra pişmiş olan makarnalar içine eklenir ve karıştırılır.
* Makarnalar 2 dakika daha pişirilip tencereden alınır.
* Makarnaların üzerine kapari konup servis yapılır.
Benim Tavsiyem:
* Makarnaları biraz diri pişirmekte fayda var. ne yazık ki Türkiye'de makarna çok haşlanıyor ve tüm özelliğini yitiriyor. Paketin üzerinde yazandan 2 dakika daha az pişirin, çünkü sosla da pişmeye devam edecek makarnanız.
AFİYET OLSUN!