Çarşamba, Haziran 24, 2020
Yaz Neşesi Buzlu Çay
Malzeme:
* Çay
* Su
* Limon suyu
* Nane
Hazırlanışı:
* Evde demlediğiniz çayın demini bir süzgeçten geçirerek buzluğa girebilecek bir kaba aktarın. Cam bir kap olmasını tercih edin.
* Kabın içindeki çay deminin üzerine su katın. Sıcak olması gerekmiyor, soğuk olabilir.
* Çayınızı buzluğa koyup soğuyana kadar bekletin.
* Çayınız soğuduktan sonra buzluktan çıkartıp servis için kullanacağınız kaba alın ve içine istediğiniz miktarda su ilave edin.
* Çayınıza dilediğiniz miktarda limon suyu katın.
* Son olarak da çayınızın içine dilediğiniz kadar taze nane yaprakları atın.
* Bu karışımı buzdolabınızda tutup canınız istediğinde içine buz katarak veya buzsuz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Neden Bu Tarif?
Yaz günlerinde havalar sıcakken ve sürekli su kaybederken elbette en iyisi su içmektir. Ama bazen insanın canı başka şeyler de çekiyor.
Elbette harareti en güzel dindiren şeylerden biri, çoğu insan tam tersini düşünse de, sıcak bir çaydır.
Bazen de soğuk bir çay neşenize neşe katar.
İşte böyle günler için, hatta yalnızca yazın değil her zaman yapabileceğiniz çok kolay ve hızlı bir tarif size.
Benim Tavsiyem:
Buzlu çay için evde demlediğiniz çayı mutlaka süzgeçten geçirerek kullanın, poşet çayları suya atarak denemeyin, poşet bile olsa mutlaka normal demlenmiş çayla yapmanızı tavsiye ederim.
Limon suyu çok güzel bir tat verecektir. Ben örneğin fotoğrafta gördüğünüz kaba yarım limon suyu sıkıyorum. Miktarı sizin damak zevkinize kalmış.
Nane de çok hoş bir başka tat elbette. Sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz ama bence deneyin, inanılmaz ferahlatıcı ve mis gibi kokan bir buzlu çay olacaktır. Naneyi de dilediğiniz kadar kullanın ama çok fazlası acı bir tat verir, aklınızda bulunsun. Ben gene mesela bu fotoğraftaki kaba 5-6 sap nane atıyorum.
Aniden gelen ve sürpriz yapan misafirler için de size kolaylık olur bu tarif.
AFİYET OLSUN!
Etiketler:
Akdeniz Mutfağının Vegan Tatları,
İçecekler,
İştah Açıcılar