Çarşamba, Haziran 03, 2015

Kolay Pizza


Malzeme:

* Lavaş
* Domates salçası
* Domates
* Mantar
* Kırmızı biber
* Yeşil biber (köy biberi)
* Dilimlenmiş zeytin
* Kekik
* Mor fesleğen
* Sarımsak
* Sızma zeytinyağı
* Himalaya tuzu
* Biber


Hazırlanışı:

* İki kaşık salça, bir domates, arzu edilen miktarda sarımsak, biraz sızma zeytinyağı, kekik ve mor fesleğen blenderden geçirilip sos kıvamına getirilir.



* Elde edilen sos çok katı ya da çok sulu olmamalı. Kıvamına dikkat etmek gerek.


* Her pizza için iki lavaş kullanılır. İlk lavaşın üzerine bu sostan bir miktar sürülür ve iyice yayılır. Daha sonra aynı işlem bu ilk lavaşın üzerine konan ikinci lavaşa da uygulanır.


* Daha sonra dilenen pizza malzemesi bu tabanın üzerine konur.



* Pizzayı fırına koymadan önce üzerinde biraz sızma zeytinyağı gezdirmek iyi olur.



* 180-200 derece fırında pizza 10-12 dakika fırınlanır. Pizza yemeğe hazır...


Neden Bu Tarif?

Bir önceki pizza tarifimi verdiğimde veganlar için pizza bulmanın zor olduğu bir dönemdi. Şimdi aslında özellikle İstanbul'da bayağı değişti bu durum. Pek çok yer artık vegan menü sunmakta İstanbul'da ve bayağı yerde de vegan pizza bulmak mümkün.
Ben uzun zamandır özellikle de zamansızlık nedeniyle hamur yapmaya üşenirken bu tarif karşıma çıktı. Tarifi kendime göre uyarladım ve inanılmaz iyi sonuç aldım. Enfes bir tat... Denemeye değer.

https://www.facebook.com/groups/veganyemekkulubu/ adlı grupta Gülce Özen Gürkan'ın tarifiydi gördüğüm. Onun tarifini görmek isterseniz bu sayfaya gidin, hatta bu gruba katılın derim...

Benim Tavsiyem

Ben bu tarifi uyarlar ve uygularken diğer tarifimde olduğu gibi tofu ve/veya silken tofu kullanmadım ama bu kullanılamaz demek değil. Eminim enfes bir tat elde edilir.
Pizza üstü malzemesi tamamen damak zevkidir. Pizza o konuda en büyük özgürlüktür. Malzemeyi dilediğiniz gibi çeşitlendirin derim. Fakat malzemede de miktar olarak aşırıya kaçmamakta fayda var. Taban taşımayabilir.
Benim tarifte kullandığım sosu yapmaya üşenen olursa tavsiyem iki kaşık salçaya biber, kekik, tuz katıp biraz sulandırmak olacaktır. Bu da pizza sosu olarak kullanılabilir.
Pizzalar tek tek ve kişiye özel olacağından vegan olan olmayan herkes için ayrı malzeme ile müthiş keyifli bir kutlamaya, şölene dönüşecek sofranız...

AFİYET OLSUN!