Malzeme:
* Lavaş ekmeği
* Zahter
* Sızma Zeytinyağı
Hazırlanışı:
* Herhangi bir çeşit zahter sızma zeytinyağı ile iyice karıştırılır.
* Zahter - zeytinyağı karışımı lavaşın üzerine sürülür.
* 200 derecede ısıtılmış fırında zahterli lavaş 5 dakika fırınlanır.
Neden Bu Tarif?
Aslında Anadolu'da, özellikle de Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgeleriyle Antakya'da sabahları kahvaltıda zeytinyağlı zahtere ekmek banıp yemek bir âdettir. Zahter oldukça sağlıklı ve lezzetlidir.
Burada tarifini verdiğim Zaatar Manouche bir Lübnan klasiğidir. Lübnan'da her an her yerde bulabileceğiniz enfes ve doyurucu bir lezzettir.
Acıktığınızda, ara öğün olarak çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik bir mutluluk kaynağı. Dürüm gibi sararak yenebilir.
Benim Tavsiyem:
Zahter çeşit çeşittir. Türkiye'de, Lübnan, Suriye, Filistin, Ürdün vs hep farklıdır zahterler. Hatta Türkiye'de bile çeşit çeşit zahter bulabilirsiniz. Bu tarifte benim kullandığım zahter Lübnan zahteri. Ben Lübnan'a çok sık gittiğim için her sefer taze Lübnan zahteri getiriyorum. Siz hangi zahteri bulursanız onunla deneyin. hepsi gayet lezzetli oluyor. Ama zahterin taze olmasına dikkat edin.
AFİYET OLSUN!